Vergelijk zonneboiler installateurs

Offertes aanvragen bij zonneboiler installateurs: Makkelijk en gratis

Subsidie mogelijkheden

  
direct offertes aanvragen

Subsidies op zonneboilers worden in België op landelijke schaal verstrekt. De subsidies worden verleend op basis van de zogeheten 'Groenestroomcertificaten'.

6% BTW
Woningen ouder dan 5 jaar hebben de mogelijkheid tot een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit geldt enkel renovaties

Subsidies zonneboilers (Vlaanderen)
Voor iedere duizend kilowatt uur kunt u één 'groenestroomcertificaat' krijgen. Dit virtuele certificaat kunt u inwisselen voor een bepaald bedrag. De partij die dit geld aan u kan geven is uw eigen netbeheerder.

Lokale subsidies zonneboilers
Naast de landelijke steun, kunt u ook in aanmerking komen voor extra lokale subsidie. Of er subsidies in uw regio worden gegeven en hoeveel, kunt u via de website van de 'Vlaamse Energieagentschap' opzoeken. Dit kunt u doen aan de hand van uw postcode. U kunt hiervoor de onderstaande gebruiken.

Premie
Deze subsidie voor de plaatsing van zonneboilers geldt alleen voor woongebouwen die voor 1 januari 2006 zijn gebouwd. Per vierkante meter kan €550,- subsidie aanvragen. Een bijkomende eis is dat de installatie voor de productie van warm water moet worden gebruikt.De maximum subsidie bedraagt €4.125,- per geplaatste installatie.

UPDATE premie: Vanaf 20-07-2012 is er een verhoging van subsidies voor zonneboilers. Mensen die hun zonneboiler aanschaffen kunnen tot €3.500,- 50% premie ontvangen.

Voor een compleet beeld van beschikbare subsidies in uw gemeente kunt u het beste zoeken via premiezoeker.be.

Tip! Houdt rekening met zowel nationale als lokale subsidies. U kunt veel geld besparen dankzij de beschikbare overheidssteun. Zie ook de website van de Vlaamse Energieagentschap.

Veelgestelde vragen

Welke partij geeft precies geld voor een groenestroomcertificaat?
Uw eigen netbeheerder geeft per certificaat een variabel bedrag aan u.

Wat is de terugverdientijd op een zonneboiler?
Op basis van een gemiddelde aanschafprijs van €5.000,- is de terugverdientijd ongeveer  zes tot negen jaar.

Ervaringen van andere bezoekers

Super goede subsidies!
"Ik ben erg blij te hebben gewacht op nu. Aangezien de zonneboilers nu een verdubbelde subsidie heeft, ben ik erg blij hiermee! De informatie op deze site gaf bij mij de doorslag."
Toegevoegd: R. Verstraete uit Antwerpen
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Subsidie biedt groot voordeel!
"Ons gezin staat weer veel subsidie te wachten. We zijn erg blij dat we investeren en er ook veel op terug kunnen verdienen. De voorziening van warm water aan de hand van een zonneboiler is in mijn ogen erg goed voor het milieu!"
Toegevoegd: B. Bernhard uit Antwerpen
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Goed ingelicht over subsidies
"We hebben in onze offerteaanvraag gevraagd naar de lokale mogelijkheden qua subsidie. Het bleek dat alleen het landelijke systeem al erg voordelig is. We zijn blij hierin goed geïnformeerd te zijn! We gaan zeker een installatie aanschaffen."
Toegevoegd: A. van Haren uit Brussel
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Meer informatiedirect offertes aanvragen